Egy ismeretlen terület felszámolása

Szeretnéd tudni, hogyan használhatod a testedet, mint az önvédelem eszközét?
Szeretnéd ismerni azon megoldásokat, amivel ki tudsz szabadulni egy erősebb ember szorításából is?

Ha a válaszod igen, akkor várunk szeretettel a próbalehetőségeink egyikére!

Ezek nagyon hasznos dolgok, és ha egyszer szükséged lesz rájuk, akkor meglehetősen sok fog múlni rajtuk. Viszont van még valami ebben a témában, amiről tudnod kell.

 

A negatív trendek című oldalon kifejtettem, hogy az első és legoptimálisabb megoldás az, ha egy konfliktus helyzetet az ember a tőle telhető legnagyobb higgadtság megtartásával a hétköznapi kommunikáció útján kezeli. (ha még nem tetted volna, akkor feltétlenül olvasd el!)

Ezzel kapcsolatban sokszor hallottam már, hogy „Jó de …” vagy „Könnyű ezt mondani, de …”, és talán elsőre neked is ez jut eszedbe.

Tulajdonképpen igazad is van. Ha valamihez kevés az alapanyagunk, akkor azt nem valószínű, hogy meg tudjuk csinálni. És ha még azt sem tudjuk, mi kell hozzá, akkor egészen biztos, hogy „nehéznek” fogjuk találni.

Szóval, ebben az esetben miből is nem rendelkezik egy személy elegendővel, ami miatt nem képes egyszerű kommunikációval megoldani a dolgokat?

Elsősorban a higgadtságból.

Abból kell elegendőnek lennie akár verbális, akár bármilyen más kommunikációról van szó. Persze a „higgadtság” szó nem teljesen fedi le a képet. Valójában sokkal pontosabb ha azt mondjuk, hogy nagyfokú jelenlétre, és érzékelésre van szükség a megfelelő kommunikációhoz.

Miért?

Mert egy konfliktus egyszerűen csak dolgok összeütközését jelenti.

Minden egyes ilyen helyzetben először vélemények, gondolatok, szándékok, és érzések ütköznek össze. A fizikai összeütközés pedig akkor következik be, amikor mindkét fél elveszti uralmát ezen szellemi dolgok irányítása felett.

Tehát az irányításhoz jelenlétre és érzékelésre van szükség.

De hogyan lehet a jelenlétet és az érzékelést növelni?

Ennek egyik módja a megértés és a jártasság növelése az adott területen.

  • Mit éreztél, amikor először mentél autóval a forgalomba?
  • Mit éreztél, amikor nem rendelkeztél minden tudással egy szóbeli meghallgatás előtt?
  • Azaz mit éreztél, amikor egy ismeretlen, de veszélyes területen jártál?

Ha valaki nem tudja, hogy mi vár rá (miért került egy helyzetbe, mi történhet vele egy helyzetben, mit tegyen egy helyzetben), akkor meglehetősen bizonytalanná és instabillá válik. Önkéntelenül elkezdenek kavarogni a gondolatai és érzései, és ezzel együtt pedig oda a nyugalma, jelenléte és érzékelése is.

Ebben az állapotban tehát valóban túl nehézzé válik a megfelelő kommunikáció. És ha mindkét oldalon kavargó érzésekkel és gondolatokkal teli ember áll, akkor a helyzet kavargása nagy valószínűséggel csak fokozódik.

Szóval a tapasztalatok alapján azon személyek, akik valódi tudásra és bizonyosságra tesznek szert azzal kapcsolatban, hogy mi történhet velük egy támadás esetén, és mit tehetnek egy ilyen helyzetben, sokkal kisebb eséllyel kerülnek bele ezekbe. És nem csupán azért mert képesek időben felismerni és elkerülni őket, hanem mert a tudásukból fakadó stabilitásuk képes megakadályozni, hogy hozzájáruljanak egy ilyen helyzet kialakulásához.

Tehát ha szeretnéd megtudni, hogy milyen támadások érhetnek, és hogy Te magad hogyan tudod védekezésre és támadásra használni a testedet, akkor várunk szeretettel próbaedzésre!

Tudj, hogy ne kelljen használnod a tudásod!