Nőknek

Kerültél már kellemetlen vagy fenyegető helyzetbe csak azért mert nő vagy?
Volt már, hogy aggódtál magad vagy szeretteid testi épsége miatt?
Szeretnéd ismerni azon technikákat, amivel egy erősebb ember fogásából is ki tudsz szabadulni?
Szeretnéd tudni mik azok az elvek és szabályok, amelyek előnyhöz juttatnak egy önvédelmi szituációban?

 

„az élet a fizikai univerzum meghódításán dolgozik” – L. Ron Hubbard (Önelemzés c. könyv)

Bár ez a gondolat lehet, hogy kissé távolinak tűnik a női önvédelem témájától, sajnos nem is annyira távoli.

Az Élet a kezdetek kezdetén elindult és egészen napjainkig azon ténykedett, hogy fölébe kerekedjen az őt körülvevő világon. Évmilliók alatt kifejlesztette azokat a testeket, amelyeket ma használunk és amelyek a minket körülvevő állat és növényvilágot alkotják. Valamint felhalmozta azt a hatalmas tudást, amellyel minden korábbinál nagyobb méretekben és könnyedebben változtathatjuk meg, illetve uralhatjuk környezetünket.

Azonban ez nem egy szép, csendes és humánus folyamat volt. Éppen ellenkezőleg. Rengeteg összeütközéssel, vetélkedéssel, küzdelemmel, vérrel és verítékkel járt. Sok-sok időn át zajlott a küzdelem mire létre jöttek az első „társadalmak”, és velük együtt el kezdett kialakulni a mai „humánus hozzáállás”.

Ennek történetébe most nem megyek bele, csupán szerettem volna veled érzékeltetni, hogy mennyire alapvetően van jelen minden élőlényben a „harc szelleme”. Voltaképpen az a kész csoda, hogy ennyi küzdelemmel a hátunk mögött, ilyen „jól neveltek” tudunk lenni.

Ugyanakkor ezek alapján már az is sokkal érthetőbb lehet a számodra, hogy ahol az értelem gyengébb lábakon áll, ott miféle múltban bevésődött ösztönök vehetik át az irányítást, és hozhatják létre az erőszakot.

És most térjünk vissza a női önvédelemhez.

A nők „nagy problémája”, amikor e jelenség működésbe lép, hogy:

  1. Kisebb és általában gyengébb testtel rendelkeznek, mint a férfiak.
  2. Kevésbé harciasak (egyúttal kevésbé fenyegetőek), mint a férfiak.

És ez az, amit a kisebb értelemmel (de erőteljesebb ősi ösztönnel) rendelkező társaik ki is használnak. A kisebb és gyengébb test, illetve a harciasság hiánya teszi „jobb” célponttá a hölgyeket.

Bár a társadalom kellő tudatossággal bíró része erőteljesen dolgozik azon, hogy védelmet biztosítson a gyengébb nem számára, továbbra is jelentősek a veszteségek e területen.

Az önvédelem és harcművészet tanulás annak a módszere, amellyel Te magad mint egyén teszel lépéseket az áldozat szerepből való kilépéshez.

Módszer, amellyel jobban megismered a testedet, és megtanulod milyen helyzetekben, hogyan tudod azt fegyverként használni.

Ahogy azt az „Egy ismeretlen terület felszámolása” című oldalunkon olvashatod ennek a tudásnak már a puszta léte is védelmet jelenthet a nem kívánatos helyzetekben.

És szóljon itt még néhány érv a Modern Ving Tsun Kung-fu mellett női nézőpontból:

A kung-fu-t nem vehetik el tőled, és bármerre mész mindig veled lesz.

A VT az egyetlen nő által létrehozott kung-fu stílus, amely legfőbb szabálya, hogy nincs szabály. A győzelem érdekében bármit szabad. (mint például: a test leggyengébb pontjainak támadása)

Továbbfejlesztett változata, a Modern Ving Tsun Kung-fu teljes mértékben a fizika törvényeire és az emberi anatómiára épít, így Téged is képes a leghatásosabb védekező és támadó mozdulatokkal felruházni.

Olyan megoldásokat használ, amelyekkel elvezetheted és felhasználhatod ellenfeled erejét. Olyan elveket tanulhatsz meg általa, amelyek az ellenfél fölényét tekintik alapfelállásnak, és ezt figyelembe véve segít előnyt kovácsolni a hátrányaidból.

És mindezeken felül még azokkal az értékekkel is gyarapít, amelyekről a többi oldalunkon olvashatsz.

Jelentkezz próbaedzésre, és kerülj nagyobb biztonságba!