Önvédelem, negatív trendek

  • Kerültél már olyan helyzetbe, amikor egy agresszív ember viselkedése visszahúzódásra kényszerített?
  • Volt már, hogy aggódtál magad vagy szeretteid testi épsége miatt?
  • Nem mindig vagy képes kiállni magadért, vagy másokért, pedig azt tartanád helyesnek?

Sajnos a közbiztonság és a közerkölcs sokat romlott az utóbbi évtizedekben.

Az utcákon, köztereken egyre több olyan személlyel találkozhatsz, akik erőszakkal vagy megfélemlítéssel próbálnak másokat kihasználni, vagy „jókedvükben” pillanatnyi vagy állandósult „elmebetegségük” célpontjává tenni másokat.

Ugyanakkor megfigyelhető egy másik tendencia is. A tisztességes emberek egyre nagyobb része húzódik vissza, és vonja ki magát a közösségi rend fenntartásából. Attól tartva, hogy ők válnak az agresszív viselkedés célpontjává, nem mernek – akár csak néhány helytelenítő pillantással, szóval, vagy támogató jelenléttel – fellépni a rendbontó személyekkel szemben.

E két folyamat sajnos egymást erősíti, és akár Te vagy a célpont, akár mint szemtanú vagy jelen, nagyon kellemetlen érzés tehetetlenül elszenvedni egy ilyen esetet. Nem elég, hogy a történést követően hosszú időn át zaklatott maradsz, de sokszor az önbecsülésed és önbizalmad is maradandó csorbát szenved.

De mit tehetsz ilyenkor?

Természetesen a legjobb, ha a tőled telhető legnagyobb higgadtság megtartásával, a hétköznapi kommunikáció eszközeivel oldod meg a problémát.

(erről többet még az „Ismeretlen terület felszámolása” című oldalon tudsz olvasni)

Viszont ha ez nem lehetséges, és tettlegességig fajul a dolog, akkor nagyon hasznos egy olyan eszközzel rendelkezned, amely mindig a „kezed ügyében van”, nem vehetik el tőled, és amivel meg tudod magad védeni.

A Modern Ving Tsun Kung-fu egy ilyen eszköz.

Kifejlesztése során az első helyen a hatékonyság állt. Nem a tradíciók és a tekintélyek követése, hanem a hatékonyság.

Technikái teljes mértékben a fizika törvényeire és az emberi anatómiára épülnek, ezért Téged is a leghatásosabb védekező és támadó mozdulatokkal képes felruházni.

A tanítási programja úgy van felépítve, hogy azokat a technikákat tanulhasd meg elsőként, amelyre a leghamarabb szükséged lehet, illetve amelyeket a leghamarabb képes is leszel alkalmazni.

Megtanítja az egész tested önvédelmi fegyverként való alkalmazását, hogy aztán magad választhasd ki a testalkatodnak és mentalitásodnak legmegfelelőbb elemeket.

És mindezeken felül még sok más olyan előnnyel is gyarapít, amelyekről a többi oldalunkon olvashatsz.

Jelentkezz próbaedzésre, és vess véget a visszahúzódásodnak!